jakie najczesciej robicie sałatki bądz surówki??
moze zdradzicie swoje przepisy ???
25 kwietnia 2014 10:56 | ID: 1106708
Wczoraj robiłam taką wiosenna - po świętach nowalijki mi zostały to je do obiadu wykorzystałam... ogórek, sałata, szczypiorek i rzodkiewka - śmietana...
20 marca 2016 09:52 | ID: 1292687
Szukam sałatki co by była inna jak w dzień powszedni Może sama coś wymyślę Poszperam jeszcze w internecie
20 marca 2016 10:34 | ID: 1292716
Szukam sałatki co by była inna jak w dzień powszedni Może sama coś wymyślę Poszperam jeszcze w internecie
moze z sosem czosnkowym i kurczakiem ?
20 marca 2016 16:27 | ID: 1292799
Jak ładnie przyozdobiona sałatka... jest to wiosenny przekładaniec, na stół wielkanocny jak znalazł...
Wiosenny przekładaniecSkładniki: 1 kg pieczarek, 3 łodygi selera naciowego, 4 jajka ugotowane na twardo, 1 puszka kukurydzy konserwowej, sól, pieprz, 2 łyżki jogurtu typu greckiego, 4 łyżki majonezu. Do dekoracji: natka pietruszki lub koperek, posiekane białko i posiekane białko z pisanki barwionej na fioletowo lub 1 czerwona cebula i 1 biała cebula.
Przygotowanie: umyte pieczarki gotować kwadrans w osolonej wodzie. Przestudzić i pokroić w kosteczkę. Odsączyć nadmiar wody. Oddzielić białka od żółtej - te pierwsze zetrzeć na tarce. Seler pokroić w kosteczkę. Składniki przełożyć do miski, dodać jogurt i majonez. Doprawić i wymieszać. Wyrównać powierzchnię, dodać pokruszone żółtka i udekorować tworząc kwiaty (posiekanymi białkami lub cebulami oraz zieleniną).
wp.pl
20 marca 2016 16:38 | ID: 1292801
Jak ładnie przyozdobiona sałatka... jest to wiosenny przekładaniec, na stół wielkanocny jak znalazł...
Wiosenny przekładaniecSkładniki: 1 kg pieczarek, 3 łodygi selera naciowego, 4 jajka ugotowane na twardo, 1 puszka kukurydzy konserwowej, sól, pieprz, 2 łyżki jogurtu typu greckiego, 4 łyżki majonezu. Do dekoracji: natka pietruszki lub koperek, posiekane białko i posiekane białko z pisanki barwionej na fioletowo lub 1 czerwona cebula i 1 biała cebula.
Przygotowanie: umyte pieczarki gotować kwadrans w osolonej wodzie. Przestudzić i pokroić w kosteczkę. Odsączyć nadmiar wody. Oddzielić białka od żółtej - te pierwsze zetrzeć na tarce. Seler pokroić w kosteczkę. Składniki przełożyć do miski, dodać jogurt i majonez. Doprawić i wymieszać. Wyrównać powierzchnię, dodać pokruszone żółtka i udekorować tworząc kwiaty (posiekanymi białkami lub cebulami oraz zieleniną).
wp.pl
i wyglada na bardzo smaczna :)
20 marca 2016 18:40 | ID: 1292808
Lubię tartą marchewkę z selerem i jabłkiem.. czasem jeszcze por dodam..
20 marca 2016 19:50 | ID: 1292841
Lubię tartą marchewkę z selerem i jabłkiem.. czasem jeszcze por dodam..
por dodaje jeszcze lepszego smaku
20 marca 2016 21:42 | ID: 1292852
Lubię tartą marchewkę z selerem i jabłkiem.. czasem jeszcze por dodam..
My często do obiadu robimy marchew z porem i czasami dodaję jabłko, seler nie za bardzo dla nas smakuje...
21 marca 2016 09:21 | ID: 1292886
Lubię tartą marchewkę z selerem i jabłkiem.. czasem jeszcze por dodam..
My często do obiadu robimy marchew z porem i czasami dodaję jabłko, seler nie za bardzo dla nas smakuje...
zalezy kto co lubi :)))
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.