-
1
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-05-09 08:11:15
9 maja 2016 08:11 | ID: 1308430
patelnie grillowac ci polecam :)
-
2
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-05-09 08:13:18
9 maja 2016 08:13 | ID: 1308433
Patrycja Sobolewska (2016-05-09 08:11:15)
patelnie grillowac ci polecam :)
Uzywałaś? Nie przypala się? Myślę, że tefal ma dobre rzeczy, więc jak bym kupowała to z tej firmy tylko sama nie wiem co.
-
3
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-05-09 08:14:16
9 maja 2016 08:14 | ID: 1308434
goosiak4 (2016-05-09 08:13:18)
Patrycja Sobolewska (2016-05-09 08:11:15)
patelnie grillowac ci polecam :)
Uzywałaś? Nie przypala się? Myślę, że tefal ma dobre rzeczy, więc jak bym kupowała to z tej firmy tylko sama nie wiem co.
idealna jest tez mam tefalowską ;)
-
4
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2016-05-09 08:15:08
9 maja 2016 08:15 | ID: 1308436
Mam zwykłe oraz taką głębszą patelnię i sobie je chwalę...
-
5
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-05-09 08:16:11
9 maja 2016 08:16 | ID: 1308437
oliwka (2016-05-09 08:15:08)
Mam zwykłe oraz taką głębszą patelnię i sobie je chwalę...
Taka głębszą to wygląda pewnie właśnie jak wok. Ja narazie mam zwykłą tefal.
Ostatnio edytowany: 09-05-2016 08:16, przez: goosiak4
-
6
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2016-05-09 08:17:11
9 maja 2016 08:17 | ID: 1308439
goosiak4 (2016-05-09 08:16:11)
oliwka (2016-05-09 08:15:08)
Mam zwykłe oraz taką głębszą patelnię i sobie je chwalę...
Taka głębszą to wygląda pewnie właśnie jak wok. Ja naradzie mam zwykłą.
Tak i jest bardzo przydatna...
-
7
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-05-09 08:17:33
9 maja 2016 08:17 | ID: 1308441
oliwka (2016-05-09 08:15:08)
Mam zwykłe oraz taką głębszą patelnię i sobie je chwalę...
zalezy dla kogo do czego potrzebna :)
-
8
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-05-09 08:21:33
9 maja 2016 08:21 | ID: 1308444
Patrycja Sobolewska (2016-05-09 08:17:33)
oliwka (2016-05-09 08:15:08)
Mam zwykłe oraz taką głębszą patelnię i sobie je chwalę...
zalezy dla kogo do czego potrzebna :)
Mi potrzebna, żeby mięso i warzywa smażyć, bo do naleśników i placków to wiadomo, że tylko taka zwykła się nadaje.
-
9
Patrycja Sobolewska
Zarejestrowany: 17-09-2015 10:44 .
Posty: 19647
2016-05-09 08:35:39
9 maja 2016 08:35 | ID: 1308451
goosiak4 (2016-05-09 08:21:33)
Patrycja Sobolewska (2016-05-09 08:17:33)
oliwka (2016-05-09 08:15:08)
Mam zwykłe oraz taką głębszą patelnię i sobie je chwalę...
zalezy dla kogo do czego potrzebna :)
Mi potrzebna, żeby mięso i warzywa smażyć, bo do naleśników i placków to wiadomo, że tylko taka zwykła się nadaje.
no to taka bedzie idealna grillowa :)
-
10
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2016-05-09 10:01:02
9 maja 2016 10:01 | ID: 1308490
Moja teścoiwa ma, Super się sparawdza. Myślę czy sobie takiego nie kupić. Suoer sprawa na potrawy jednogarnkowe..
-
11
77ewcia5
Zarejestrowany: 04-02-2016 11:02 .
Posty: 2861
2016-05-09 10:12:06
9 maja 2016 10:12 | ID: 1308500
Ja mam zwykłe patelnie, dwie małe do naleśników, dwie duże: jedna głębsza do smarzenia mięsa, druga płytsza np. do robienie tortilli oraz rondelek mały głębszy :-) Chwale sobie wszystko !!
-
12
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-05-09 10:42:42
9 maja 2016 10:42 | ID: 1308516
Stokrotka (2016-05-09 10:01:02)
Moja teścoiwa ma, Super się sparawdza. Myślę czy sobie takiego nie kupić. Suoer sprawa na potrawy jednogarnkowe..
No właśnie jutro będę robiła gulasz i przydalby mi się taki wok
-
13
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2016-05-09 10:55:19
9 maja 2016 10:55 | ID: 1308525
goosiak4 (2016-05-09 10:42:42)
Stokrotka (2016-05-09 10:01:02)
Moja teścoiwa ma, Super się sparawdza. Myślę czy sobie takiego nie kupić. Suoer sprawa na potrawy jednogarnkowe..
No właśnie jutro będę robiła gulasz i przydalby mi się taki wok
Tez by mi się przydał.. czasem robię w garnku zwykłym ale to nie to no i jest ryzyko przypalenia potrawy i garnka ..
-
14
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-05-09 13:07:51
9 maja 2016 13:07 | ID: 1308577
Stokrotka (2016-05-09 10:55:19)
goosiak4 (2016-05-09 10:42:42)
Stokrotka (2016-05-09 10:01:02)
Moja teścoiwa ma, Super się sparawdza. Myślę czy sobie takiego nie kupić. Suoer sprawa na potrawy jednogarnkowe..
No właśnie jutro będę robiła gulasz i przydalby mi się taki wok
Tez by mi się przydał.. czasem robię w garnku zwykłym ale to nie to no i jest ryzyko przypalenia potrawy i garnka ..
No właśnie a w woku pewnie się nie przypala.
Ostatnio edytowany: 09-05-2016 13:08, przez: goosiak4
-
15
Mela134
Zarejestrowany: 22-03-2016 11:12 .
Posty: 1080
2016-05-09 13:55:25
9 maja 2016 13:55 | ID: 1308582
Wok ze względu na swój kształt świetnie sie nadaje do tzw. szybkiego smażenia. Na przykład mieszanki warzyw na półtwardo. Jest głęboki, więc łatwo w nim przesuwać smażone rzeczy. Rzeczywiście można użyć mniej tłuszczu. Bo dzięki potrząsaniu produktami, które smażysz, nie przypalą się. Podstawowa rzecz. Wok musi być ciężki, czyli mieć odpowiednio grube ścianki.
Ostatnio edytowany: 09-05-2016 13:57, przez: Mela134
-
16
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2016-05-09 14:06:35
9 maja 2016 14:06 | ID: 1308588
Julianna Kozińska (2016-05-09 13:55:25)
Wok ze względu na swój kształt świetnie sie nadaje do tzw. szybkiego smażenia. Na przykład mieszanki warzyw na półtwardo. Jest głęboki, więc łatwo w nim przesuwać smażone rzeczy. Rzeczywiście można użyć mniej tłuszczu. Bo dzięki potrząsaniu produktami, które smażysz, nie przypalą się. Podstawowa rzecz. Wok musi być ciężki, czyli mieć odpowiednio grube ścianki.
Myślę że i potrawa a niego inaczej smakuje..
-
17
goosiak4
Zarejestrowany: 26-05-2015 10:54 .
Posty: 3427
2016-05-09 14:13:42
9 maja 2016 14:13 | ID: 1308594
Stokrotka (2016-05-09 14:06:35)
Julianna Kozińska (2016-05-09 13:55:25)
Wok ze względu na swój kształt świetnie sie nadaje do tzw. szybkiego smażenia. Na przykład mieszanki warzyw na półtwardo. Jest głęboki, więc łatwo w nim przesuwać smażone rzeczy. Rzeczywiście można użyć mniej tłuszczu. Bo dzięki potrząsaniu produktami, które smażysz, nie przypalą się. Podstawowa rzecz. Wok musi być ciężki, czyli mieć odpowiednio grube ścianki.
Myślę że i potrawa a niego inaczej smakuje..
Trzeba potrząsać? Nie można mieszać tak jak na patelni?
-
18
gocha2323
Zarejestrowany: 23-04-2013 20:58 .
Posty: 12534
2016-05-09 23:21:27
9 maja 2016 23:21 | ID: 1308703
Julianna Kozińska (2016-05-09 13:55:25)
Wok ze względu na swój kształt świetnie sie nadaje do tzw. szybkiego smażenia. Na przykład mieszanki warzyw na półtwardo. Jest głęboki, więc łatwo w nim przesuwać smażone rzeczy. Rzeczywiście można użyć mniej tłuszczu. Bo dzięki potrząsaniu produktami, które smażysz, nie przypalą się. Podstawowa rzecz. Wok musi być ciężki, czyli mieć odpowiednio grube ścianki.
woka używam do smażenia warzy na patelnię z ryżem!
-
19
Sanne
Zarejestrowany: 19-07-2011 15:30 .
Posty: 4945
2016-05-09 23:34:43
9 maja 2016 23:34 | ID: 1308710
Julianna Kozińska (2016-05-09 13:55:25)
Wok ze względu na swój kształt świetnie sie nadaje do tzw. szybkiego smażenia. Na przykład mieszanki warzyw na półtwardo. Jest głęboki, więc łatwo w nim przesuwać smażone rzeczy. Rzeczywiście można użyć mniej tłuszczu. Bo dzięki potrząsaniu produktami, które smażysz, nie przypalą się. Podstawowa rzecz. Wok musi być ciężki, czyli mieć odpowiednio grube ścianki.
Dokładnie Julia, do tego służy wok :)
-
20
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2016-05-10 08:17:37
10 maja 2016 08:17 | ID: 1308727
Dobre rzecz, trzeba chyba kupic.