1 marca 2011 15:05 | ID: 434659
Nigdy nie jadłam...jakoś do mnie nie przemawiają
1 marca 2011 15:07 | ID: 434665
Aniu ja je uwielbiam przyrządzone jak kotlet schabowy
1 marca 2011 15:11 | ID: 434673
ja wogole za grzybami nie przepadam
1 marca 2011 15:13 | ID: 434676
Słyszalam o nich ale nie jadłam...
1 marca 2011 15:13 | ID: 434677
SKŁADNIKI:
800 g boczniaków
2 jajka
100 g mąki
150 g tartej bułki
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Boczniaki dokładnie opłukać, jeżeli bardzo duże, to pokroić je na kawałki 6 x 6 cm. Wyrównać brzegi połamanych grzybów. Osuszyć grzyby, układając je blaszkami do dołu. Osuszone grzyby panierować kolejno w mące, jajkach roztrzepanych z 1 łyżką wody i na koniec w tartej bułce. Smażyć grzyby na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, gdy się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3-4 minuty z obu stron. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami puree. W ten sam sposób można przygotować rydze i duże pieczarki.
ale ten przepis mnie zaciekawił
1 marca 2011 15:15 | ID: 434679
I ja tak zawsze je jem
1 marca 2011 15:18 | ID: 434682
Ja niegdy o nich nawet nie słyszałam... Ale w tym przepisie fajnie smakowicie wyglądają
1 marca 2011 15:23 | ID: 434687
Chyba wolę pieczarki...
1 marca 2011 15:27 | ID: 434689
Chyba wolę pieczarki...
Aniu prześlę Ci boczniaka to powiesz wtedy co wolisz
1 marca 2011 15:29 | ID: 434691
Chyba wolę pieczarki...
Aniu prześlę Ci boczniaka to powiesz wtedy co wolisz
Pocztą
1 marca 2011 15:31 | ID: 434694
Chyba wolę pieczarki...
Aniu prześlę Ci boczniaka to powiesz wtedy co wolisz
Pocztą
Kurierem nie no żartuję ale kup kiedyś choć jednego i spróbuj :)
1 marca 2011 15:34 | ID: 434697
Chyba wolę pieczarki...
Aniu prześlę Ci boczniaka to powiesz wtedy co wolisz
Pocztą
Kurierem nie no żartuję ale kup kiedyś choć jednego i spróbuj :)
Może kiedyś się skuszę
1 marca 2011 16:07 | ID: 434738
bardzo lubię boczniaki , moja rodzinka również . Panierujemy je jak schabowe , bardzo dobra jest z nich zupa ...
1 marca 2011 16:11 | ID: 434746
bardzo lubię boczniaki , moja rodzinka również . Panierujemy je jak schabowe , bardzo dobra jest z nich zupa ...
O to podaj przepis na zupę :)
1 marca 2011 16:31 | ID: 434763
bardzo lubię boczniaki , moja rodzinka również . Panierujemy je jak schabowe , bardzo dobra jest z nich zupa ...
O to podaj przepis na zupę :)
Gotuję podobnie jak zupę grzybową . Do wywaru mięsno - warzywnego dodaję pokrojone w paseczki i podsmażone na maśle boczniaki . Dodaję też pokrojone w kostkę ziemniaki , na koniec zabielam śmietaną . Taka zupa jest bardzo smaczna i bardziej aromatyczna niż zupa pieczarkowa . Polecam ...
1 marca 2011 16:36 | ID: 434764
Flaczki z boczniaków są też bardzo dobre. Jak wróce do domu, postaram się przeslac przepis.
1 marca 2011 16:40 | ID: 434767
Dzięki dziewczyny będziemy z mamą gotować pyszności z boczniaków :)
1 marca 2011 16:42 | ID: 434768
Flaczki z boczniaków są też bardzo dobre. Jak wróce do domu, postaram się przeslac przepis.
...robiłam flaczki i schabowe z boczniaków, ale domownicy wolą jednak pieczarki...
w tym sezonie, to musimy wyjadać podgrzybki / suszone i zamrożone /własnoręcznie uzbierane w podtoruńskich lasach...
1 marca 2011 16:50 | ID: 434776
Lubię. Nawet bardzo - zwłaszcza takie panierowane. Niestety ja mogę sobie ich co najwyżej "nazbierać" w sklepie. A nie ukrywam, że są dość drogie.
1 marca 2011 16:55 | ID: 434777
Lubię. Nawet bardzo - zwłaszcza takie panierowane. Niestety ja mogę sobie ich co najwyżej "nazbierać" w sklepie. A nie ukrywam, że są dość drogie.
...u nas w ktorymś markecie widziałam po 13 zł...
ja wiem - kg pieczarek też między 10 a 12...
Kasiu, ale ile schaboszczaków z kg nasmażysz, albo gar zupy boczniakowej...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.