Robicie takie dania? Ja zagniotłam ciasto drożdżowe, takie jak do pizzy. Pozawijam parówki i upiekę. Potem podam z keczupem i surówką. Macie jakiś ciekawszy sposób na takie danie parówkowe?
19 maja 2011 12:22 | ID: 529390
robilam w ciescie francuskim....
moze ser tam dodaj jeszcze????
19 maja 2011 12:31 | ID: 529396
Też może być ciekawie. Można kupić takie gotowe parówki z serem.
19 maja 2011 12:37 | ID: 529405
Też może być ciekawie. Można kupić takie gotowe parówki z serem.
oooo
no te tez moga byc.. smaczne beda napewno
19 maja 2011 12:46 | ID: 529419
Ja robiłam w cieście francuskim i zawinięte w naleśnikach lubię takie dania :)
19 maja 2011 12:48 | ID: 529423
robilam w ciescie francuskim....
moze ser tam dodaj jeszcze????
w ciescie francuskim pycha:)))))))))))))
19 maja 2011 12:51 | ID: 529429
Ja robiłam w cieście francuskim i zawinięte w naleśnikach lubię takie dania :)
Chciałam takie zrobić ale moje dzieci naleśniki tolerują tylko na słodko!
19 maja 2011 12:53 | ID: 529432
Ja robiłam w cieście francuskim i zawinięte w naleśnikach lubię takie dania :)
Chciałam takie zrobić ale moje dzieci naleśniki tolerują tylko na słodko!
Młody też bał się spróbować ale jak się w końcu udało go namówić to innych nie jadł ;)
19 maja 2011 13:00 | ID: 529443
Ja jeszcze nie robiłam, ale mam zamiar.
Moja mam robi właśnie tak, jak Stokrotka w cieście drożdżowym.
Ja spróbuje chyba w naleśnikach.
19 maja 2011 13:03 | ID: 529449
Ja jeszcze nie robiłam, ale mam zamiar.
Moja mam robi właśnie tak, jak Stokrotka w cieście drożdżowym.
Ja spróbuje chyba w naleśnikach.
Olu są bardzo dobre :) ja daję do środka całą parówkę, ser obtaczam w bułce tartej i smażę
19 maja 2011 13:13 | ID: 529460
Ja jeszcze nie robiłam, ale mam zamiar.
Moja mam robi właśnie tak, jak Stokrotka w cieście drożdżowym.
Ja spróbuje chyba w naleśnikach.
Olu są bardzo dobre :) ja daję do środka całą parówkę, ser obtaczam w bułce tartej i smażę
Do takich naleśnikowych jak napisałaś daję inny farsz. Np. z pasztetem albo z pieczarkami, też obsmażam w jajku i bułce.
19 maja 2011 14:32 | ID: 529545
robilam w ciescie francuskim....
moze ser tam dodaj jeszcze????
Ja akurat wczoraj robiłam w cieście francuskim. Ciasto zostało, więc później wykorzystałam na ciasteczka z dżemem :)
oprócz parówki dodaję żółty ser i kawałki świeżego ogórka. mam jeszcze zamiar zrobić ze świeżą papryką ;)
19 maja 2011 14:44 | ID: 529561
Parówki w cieście są w porządku!!
Ale jest też fajna opcja wykorzystania parówek:
- mielimy je w maszynce raze z boczkiem, czosnkiem, trochę przyprawy - papryka itp...
Idealna pastna na kanapki!! Jak mi ją pierwszy raz podano, to nie wierzyłem, że to właśnie z tego!
Polecam!!!!
19 maja 2011 17:08 | ID: 529658
Parówki w cieście są w porządku!!
Ale jest też fajna opcja wykorzystania parówek:
- mielimy je w maszynce raze z boczkiem, czosnkiem, trochę przyprawy - papryka itp...
Idealna pastna na kanapki!! Jak mi ją pierwszy raz podano, to nie wierzyłem, że to właśnie z tego!
Polecam!!!!
oooooooooooooo
cos nowego..
rzeba sprobowac..
19 maja 2011 17:14 | ID: 529669
robilam w ciescie francuskim....
moze ser tam dodaj jeszcze????
Ja akurat wczoraj robiłam w cieście francuskim. Ciasto zostało, więc później wykorzystałam na ciasteczka z dżemem :)
oprócz parówki dodaję żółty ser i kawałki świeżego ogórka. mam jeszcze zamiar zrobić ze świeżą papryką ;)
Z papryką też są dobre ;)
19 maja 2011 17:21 | ID: 529684
Robicie takie dania? Ja zagniotłam ciasto drożdżowe, takie jak do pizzy. Pozawijam parówki i upiekę. Potem podam z keczupem i surówką. Macie jakiś ciekawszy sposób na takie danie parówkowe?
Moja siostra wczoraj takie robiła, wzięła to chyba z "Przepisu na życie"tego serialu ;)
20 maja 2011 16:35 | ID: 530820
ja parówki robię w naleśnikach,w środek ścieram ser i polewam keczupem.obtaczam w jajku i bułce i smaże na małym ogniu.pycha.
20 maja 2011 16:56 | ID: 530829
Parówki w cieście są w porządku!!
Ale jest też fajna opcja wykorzystania parówek:
- mielimy je w maszynce raze z boczkiem, czosnkiem, trochę przyprawy - papryka itp...
Idealna pastna na kanapki!! Jak mi ją pierwszy raz podano, to nie wierzyłem, że to właśnie z tego!
Polecam!!!!
Również takie cudo robię:))) Nazywam to "tatar z parówek":)))
20 maja 2011 19:56 | ID: 530934
Smaka parówkami mi narobiliście i chyba jutro je zrobię na obiadzik takie zawijane w naleśnikach - bardzo je z mężem lubimy...
20 maja 2011 21:45 | ID: 531097
Tak w ogóle to za parówkami nie przepadam ale te wyszły pyszne. Znikły w mgnieniu oka. Jeszcze się dopytują kiedy takie zrobię.
27 maja 2011 08:35 | ID: 539912
Dobra - dzisiaj takie serwuję. Bez sera (bo wiadomo alergia). Same parówki i ciasto francuskie. Do tego korniszone na przegryzkę. Myślicie, że będzie dobrze?
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.