Kiedyś miała, zrobiłam i schrzaniłam. Mąż wczoraj kupił i mam problem, jak za nie się zabrac aby wyszły pyszne? Czekam na Wasze pomysły.
23 września 2012 09:34 | ID: 832985
uuulallalalala nie robiłam i raczej nie zrobie bo nie wiem co i jak i zczym. ot
23 września 2012 09:37 | ID: 832986
Ja też raczej omijam z daleka takie mięska :/ Chociaż raz mi się udało przyrządzić naprawdę smaczne polędwiczki z królika w sosie kurkowym (przepis oryginalny był z polędwiczką wieprzową w roli głównej). Tylko już kompletnie nie pamiętam co i jak, bo to dość dawno było :(
23 września 2012 09:38 | ID: 832987
i ja też nie pomogę... nigdy nie wyjdzie taka jak powinna być... więc przestałam ją przyrządzać...
23 września 2012 09:44 | ID: 832990
i ja też nie pomogę... nigdy nie wyjdzie taka jak powinna być... więc przestałam ją przyrządzać...
no dokładnie :(
23 września 2012 10:02 | ID: 832999
Ja najpierw polędwiczki lekko rozbijam , sole i obsmażam na patelni , wystarczy łyżka oleju. Potem ściągam je i do tego tłuszczyku dodaję ząbek czosnku przeciśnięty i koperek .Chwilę przesmażam ąle tak żeby nie spalić czosnku, dodaję polędwiczki , podlewam rosołkiem i dusze do miękkości.
23 września 2012 10:39 | ID: 833011
robiłam w kapuście są pyszne muszę odkurzyć mojej mamy książke kucharska to potem napisze Jeżeli rozbijasz i smażysz jak schabowe to musisz uważać na czym smazysz i nie za długo , bo będą jak podeszwa Te zawijane w kapuscie są pyszne...
23 września 2012 10:56 | ID: 833022
Póki co nie rozbijałam ale leżą sobie w mieszance oliwy, soli, pieprzu i ziół. Mam zamiar je wstawić do piekanika i już ale nie wiem czy powinnam je wtedy czymś podlewać czy zostawić?
23 września 2012 11:12 | ID: 833037
Póki co nie rozbijałam ale leżą sobie w mieszance oliwy, soli, pieprzu i ziół. Mam zamiar je wstawić do piekanika i już ale nie wiem czy powinnam je wtedy czymś podlewać czy zostawić?
Polędwiczki sa tak delikatne, że nie wiem czy piekarnik to odpowiednie miejsce, ale podlej je ,żeby nie wysuszyły się
23 września 2012 11:19 | ID: 833049
Póki co nie rozbijałam ale leżą sobie w mieszance oliwy, soli, pieprzu i ziół. Mam zamiar je wstawić do piekanika i już ale nie wiem czy powinnam je wtedy czymś podlewać czy zostawić?
Polędwiczki sa tak delikatne, że nie wiem czy piekarnik to odpowiednie miejsce, ale podlej je ,żeby nie wysuszyły się
W piekarniku mogą wyjść suche. Radzę "udusić" na patelni i podlewać rosołkiem. Jak bedziesz robić na "wolnym" ogniu, to nie mają prawa wyschnąć:)
23 września 2012 11:50 | ID: 833084
ja robię w cieście piwnym, pyszne są lub zawijam w cieście i piekę. CIasto robi się łatwo i szybko bo do pokruszonego masła dodaję śmietanę i mąkę plus sól, mieszam dokładnie ale nie za długo i wkładam w folię aluminiową i do lodówki, w tym czasie polędwiczkę smaruję musztardą i keczupem, ziołami, kładę ser i można dodać również podduszone pieczarki ale dobrze odsączone od soku i tłuszczu i polędwiczkę zawijam w ciasto, smaruję jajem i do piekarnika na ok 20 min! Pycha bo polędwiczka nie ma wtedy zapachu świni:P a ciasto jest kruche i można się naprawdę najjeść:)
23 września 2012 12:01 | ID: 833090
Wczoraj na obiad robiłam faszerowane polędwiczki wieprzowe.Na noc zostawiłam je w lodówce lekko porozbijane posolene i z pieprzem nasmarowane oliwą.Później podsmażyłam na patelni pokrojone pieczarki,papryke, cebulę i czosnek.Taki farsz układałam później na polędwiczce dałam jeszcze paseczek sera a polędwiczki posmarowałam masłem.spięłam wykałaczką tak jak devolaje.Smażyłam na patelni i wyszły bardzo kruche i smaczne.Można jeszcze poledwiczki obtoczyć w rozklepanym jajku i bułce tartej ale nie koniecznie.Niczym nie podlewałam.
Robiłam też zapiekane w piekarniku z sosem śmietanowo-kurkowym,ale tak na teraz nie pamiętam tego przepisu.
23 września 2012 12:24 | ID: 833101
Czyli teraz lepiej abym je podsmażyła, potem podlała rosłoem i dusiła tak? A jak zrobić sos? Wiem głupie pytanie ale nie wiem :(
23 września 2012 22:15 | ID: 833276
No to ja mam dla ciebie bardzo łatwy przepis - nie sposób tutaj nic popsuć :)
[WYMODEROWANO]
25 września 2012 20:41 | ID: 834302
Malutko tego wina ;)
A musztardę jaką dajesz? Zwykłą sarepską, czy trzeba jakieś inne, żeby dobrze wyszło?
25 września 2012 21:26 | ID: 834360
Moi domownicy z polędwiczek robią tatara bo bardzo go lubią - szybko, prosto i ponoć smacznie, ja nie jadam bo nie lubię...
25 września 2012 22:02 | ID: 834405
Jakoś nie robiłam do tej pory.Oprócz szaszłykow na grilla,bo tu to mięsko doskonale się sprawdza.
26 września 2012 18:28 | ID: 834759
Warto wypróbować inne opcja. Dobrze przygotowana polędwiczka to naprawdę niebo w gębie ;)
26 września 2012 21:39 | ID: 834879
Daję musztardę Dijon - jest wyrazita w smaku i bardzo aromatyczna fajnie podkreśla smak mięsa :)
27 września 2012 21:02 | ID: 835558
Heh, tak podejrzewałam, że jednak to Dijon może być w to zamieszana. Dobra musztarda :)
27 września 2012 21:25 | ID: 835566
A jeszcze lepsza w zestawieniu z polędwiczkami i grillem :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.