oliwka (2014-05-26 07:35:54)
jane125 (2014-05-25 21:17:01)
bardzo dobra jest kaszanka (w grubym flaku) grilloowana razem z kapusta kiszona i przyprawa do grilla,a to wszystko zawiniete w folie aluminiowa
My robimy też kaszankę ale wyciągamy ją z flaka, dodajemy cebulkę, może być też jabłuszko oraz trochę przyprawy do grillowania, zawijamy porcje w folie aluminiową i gotowe... jest świetna...

Ja robię we flaku, z dodatkiem cebulki, ząbka czosnku i zawijam w folię. Oczywiście warzywko albo przyprawa do grila
Robimy równiez ziemniaki na grillu w worku do pieczenia. Daję ziemniaki pokrojone w talarki, cebulka, czosnek, marchewka, można dodać papryki. Zamykamy w worku do pieczenia i grillujemy do miękkości
Dobry sos na grilla to tzatziki lub czosnkowy samo robiony. Tzatziki robię tak że tarkuję ogórka, dodaję jogurt naturalny i przyprawę tzatziki. A czosnkowy podobnie, tylko przez praskę przeciskam czosnek (dużą ilość, chyba że ktoś lubi mniej ostry) dodaję śmietanę albo jogurt naturalny, trochę keczupu i zioła prowansalskie suszone
Karkówkę zawsze nacieram wcześniej delikatem czerwonym
Sałatki są najlepsze, jak już są warzywa na działce, to wrzucam co leci, pomidory, ogórki, sałatę, rzodkiew, paprykę szczypior , cebulę białą albo czerwoną i zalewam sosem Knorra greckim lub paprykowo- ziołowym