-
1
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2014-02-05 18:16:09
5 lutego 2014 18:16 | ID: 1077292
Bardzo lubię wszystko , co z chrzanem . Robię z nim sosy do mięsa i wędlin / na zimno i na ciepło / . Pyszna jest zupa chrzanowa oraz surówka z marchewki , jabłka i chrzanu .
-
2
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2014-02-05 19:30:17
5 lutego 2014 19:30 | ID: 1077314
My używamy tylko do kiszenia ogórków...
-
3
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-05 19:56:57
5 lutego 2014 19:56 | ID: 1077326
Alina63 (2014-02-05 18:16:09)
Bardzo lubię wszystko , co z chrzanem . Robię z nim sosy do mięsa i wędlin / na zimno i na ciepło / . Pyszna jest zupa chrzanowa oraz surówka z marchewki , jabłka i chrzanu .
Alinko, a jak robisz zupę chrzanową? Ja jej nie potrafię, a chciałabym spróbować...
-
4
usunięty użytkownik
2014-02-05 20:04:37
5 lutego 2014 20:04 | ID: 1077332
Sonia (2014-02-05 19:56:57)
Alina63 (2014-02-05 18:16:09)
Bardzo lubię wszystko , co z chrzanem . Robię z nim sosy do mięsa i wędlin / na zimno i na ciepło / . Pyszna jest zupa chrzanowa oraz surówka z marchewki , jabłka i chrzanu .
Alinko, a jak robisz zupę chrzanową? Ja jej nie potrafię, a chciałabym spróbować...
U nas "chrzanówka" jest tylko na Wielkanoc, podobnie jak buraczki z chrzanem. Ale zawsze w lodówce mamy słoiczek chrzanu - często mama robi sos chrzanowy i podaje z gotowymi jajkami do ziemniaków jako II danie, lub z mięsem :)
-
5
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2014-02-05 20:04:37
5 lutego 2014 20:04 | ID: 1077333
Sonia (2014-02-05 19:56:57)
Alina63 (2014-02-05 18:16:09)
Bardzo lubię wszystko , co z chrzanem . Robię z nim sosy do mięsa i wędlin / na zimno i na ciepło / . Pyszna jest zupa chrzanowa oraz surówka z marchewki , jabłka i chrzanu .
Alinko, a jak robisz zupę chrzanową? Ja jej nie potrafię, a chciałabym spróbować...
Robię podobnie , jak zurek , tylko zamiast zakwasu dodaję na koniec chrzan do smaku . Nie doprawiam też majerankiem / majeranek do zurku zawsze dodaję / .
-
6
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-05 20:07:24
5 lutego 2014 20:07 | ID: 1077335
Alina63 (2014-02-05 20:04:37)
Sonia (2014-02-05 19:56:57)
Alina63 (2014-02-05 18:16:09)
Bardzo lubię wszystko , co z chrzanem . Robię z nim sosy do mięsa i wędlin / na zimno i na ciepło / . Pyszna jest zupa chrzanowa oraz surówka z marchewki , jabłka i chrzanu .
Alinko, a jak robisz zupę chrzanową? Ja jej nie potrafię, a chciałabym spróbować...
Robię podobnie , jak zurek , tylko zamiast zakwasu dodaję na koniec chrzan do smaku . Nie doprawiam też majerankiem / majeranek do zurku zawsze dodaję / .
O, dziękuję Ci bardzo:) Muszę wypróbować. Może moim chłopakom podpasuje:)))
-
7
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-05 20:08:40
5 lutego 2014 20:08 | ID: 1077336
apis74 (2014-02-05 20:04:37)
Sonia (2014-02-05 19:56:57)
Alina63 (2014-02-05 18:16:09)
Bardzo lubię wszystko , co z chrzanem . Robię z nim sosy do mięsa i wędlin / na zimno i na ciepło / . Pyszna jest zupa chrzanowa oraz surówka z marchewki , jabłka i chrzanu .
Alinko, a jak robisz zupę chrzanową? Ja jej nie potrafię, a chciałabym spróbować...
U nas "chrzanówka" jest tylko na Wielkanoc, podobnie jak buraczki z chrzanem. Ale zawsze w lodówce mamy słoiczek chrzanu - często mama robi sos chrzanowy i podaje z gotowymi jajkami do ziemniaków jako II danie, lub z mięsem :)
Chrzan uwielbiam do golonki:) Bez niego golonka juz tak nie smakuje;) A do jajek taki sos, fajna sprawa:) też spróbuję tak zrobić;) Może juz na piątek:)
-
8
anetaab
Zarejestrowany: 20-02-2011 20:09 .
Posty: 13427
2014-02-05 21:02:40
5 lutego 2014 21:02 | ID: 1077358
A ja tak nie lubię chrzanu :(
-
9
Paulqa
Zarejestrowany: 24-08-2011 15:04 .
Posty: 14675
2014-02-05 21:06:11
5 lutego 2014 21:06 | ID: 1077359
Uwielbiam chrzan tylko taki prawdziwy bo ten ze słoiczka to niedobry.
-
10
Kreska
Zarejestrowany: 02-10-2012 11:16 .
Posty: 333
2014-02-06 10:15:20
6 lutego 2014 10:15 | ID: 1077540
Często używamy chrzanu. Najczęściej tego ze swojego ogródka 0 taki najlepszy ;) Nawet jajka ostatnio zamiast z majonezem z chrzanem jemy :D
-
11
dagmaruffka
Zarejestrowany: 19-03-2012 16:52 .
Posty: 17675
2014-02-06 10:18:55
6 lutego 2014 10:18 | ID: 1077548
rzadko uzywam, lubie do kielbaski z grilla chrzan zamiast ketchupu :)
-
12
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-06 10:19:08
6 lutego 2014 10:19 | ID: 1077549
Kreska (2014-02-06 10:15:20)
Często używamy chrzanu. Najczęściej tego ze swojego ogródka 0 taki najlepszy ;) Nawet jajka ostatnio zamiast z majonezem z chrzanem jemy :D
Taki smak nie moze równać się z niczym:) ten kupny inny smak ma,...
-
13
usunięty użytkownik
2014-02-06 10:19:16
6 lutego 2014 10:19 | ID: 1077550
Jem chrzan do kiełbasy na ciepło :) tak mam. Chrzan musi być ostry. Muszę czuć, jak mi zatoki przeczyszcza :) Lubię tez biały serek z chrzanem i do tego pomidor.
-
14
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-06 10:21:32
6 lutego 2014 10:21 | ID: 1077554
Miętówka (2014-02-06 10:19:16)
Jem chrzan do kiełbasy na ciepło :) tak mam. Chrzan musi być ostry. Muszę czuć, jak mi zatoki przeczyszcza :) Lubię tez biały serek z chrzanem i do tego pomidor.
Jak go oczyszczasz to też zatoki przeczyszcza:))) szczególnie tak swój, z ogródka;) A bialego sera z chrzanem jeszcze nie próbowałam...Dodajesz do sera bezpośrednio, czy smarujesz np kanapkę?
-
15
kwadracik
Zarejestrowany: 16-01-2011 16:14 .
Posty: 11242
2014-02-06 10:23:29
6 lutego 2014 10:23 | ID: 1077557
Lubię chrzanik:-)Szczególnie do wędliny:-)
-
16
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-06 10:25:04
6 lutego 2014 10:25 | ID: 1077561
kwadracik (2014-02-06 10:23:29)
Lubię chrzanik:-)Szczególnie do wędliny:-)
Do białej kiełbaski....
-
17
kwadracik
Zarejestrowany: 16-01-2011 16:14 .
Posty: 11242
2014-02-06 10:27:44
6 lutego 2014 10:27 | ID: 1077570
Sonia (2014-02-06 10:25:04)
kwadracik (2014-02-06 10:23:29)
Lubię chrzanik:-)Szczególnie do wędliny:-)
Do białej kiełbaski....
O tak:-))Albo do mięsa pieczonego-mniammm.
Taki własnoręcznie robiony jest boski:-)
-
18
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-02-06 10:29:40
6 lutego 2014 10:29 | ID: 1077573
kwadracik (2014-02-06 10:27:44)
Sonia (2014-02-06 10:25:04)
kwadracik (2014-02-06 10:23:29)
Lubię chrzanik:-)Szczególnie do wędliny:-)
Do białej kiełbaski....
O tak:-))Albo do mięsa pieczonego-mniammm.
Taki własnoręcznie robiony jest boski:-)
I ja taki lubię. Tylko w tym roku (tzn w tamtym) nie robiłam, bo Mąż mi randapem chrzan poczęstował i muszę czekać, aż się ''rozmnoży'':)
-
19
kwadracik
Zarejestrowany: 16-01-2011 16:14 .
Posty: 11242
2014-02-06 10:30:45
6 lutego 2014 10:30 | ID: 1077575
Sonia (2014-02-06 10:29:40)
kwadracik (2014-02-06 10:27:44)
Sonia (2014-02-06 10:25:04)
kwadracik (2014-02-06 10:23:29)
Lubię chrzanik:-)Szczególnie do wędliny:-)
Do białej kiełbaski....
O tak:-))Albo do mięsa pieczonego-mniammm.
Taki własnoręcznie robiony jest boski:-)
I ja taki lubię. Tylko w tym roku (tzn w tamtym) nie robiłam, bo Mąż mi randapem chrzan poczęstował i muszę czekać, aż się ''rozmnoży'':)
A to łobuz :-) Ja mam u siebie niezłą plantację.Tata kiedyś robił bardzo dobry chrzan.
-
20
usunięty użytkownik
2014-02-06 10:36:31
6 lutego 2014 10:36 | ID: 1077588
Miętówka (2014-02-06 10:19:16)
Jem chrzan do kiełbasy na ciepło :) tak mam. Chrzan musi być ostry. Muszę czuć, jak mi zatoki przeczyszcza :) Lubię tez biały serek z chrzanem i do tego pomidor.
O tak, chrzan musi być ostry. Kiełbasa biała na gorąco z dodatkiem chrzanu jest rewelacyjna. Chrzanu dodaję także do żurku, do mięs pieczonych i do sosu do ryby.