Witam
Jak najbardziej dieta nieurozmaicona może wpłynąć na osłabienie wyników badań.
Proponuję warzywa dodawać np. do duszonego mięsa pod koniec gotowania i przed podaniem na talerz zmiksować. Mamy jednoczesnie fajny sosik bez zagęszczacza zwanego mąką. Warzywa przemycam dodając do ugotowanego brązowego ryżu rownież ugotowaną mieszankę: marchew z groszkiem. Na talerzu taki kolorowy dodatek do mięs apetycznie wygląda. Pamiętajmy że najpierw "jemy oczami". Możemy równiez pić soki warzywne. Bardzo polecam sok ze świeżych buraków z dodatkiem marchwi i selera. Rozcieńczamy 1:1 z wodą i konsumujemy najlepiej z rana. Wspaniałym stymulatorem krwiotwórczym jest nasza poczciwa majowa pokrzywa, którą obecnie można zbierać do momentu kwitnienia i wyciskać z niej sok. Również nośnikiem żelaza jest brokuł czy szpinak. Polecam ugotować w domu krem z brokuł z dodatkiem czosnku, bądź przygotować aromatyczną, zapiekaną tartę szpinakową. Przepisy jak sporządzić potrawy są dostępne oczywiście w internecie.
Pozdrawiam