Opublikowany przez: Kasia P. 2016-05-15 07:32:54
Zdj. pixabay.com
Może curry?
Kurkumina zawarta w curry to żółta substancja dzięki której potrawy wyglądają tak apetycznie. Jednak nie tylko kolor ma znaczenie. Curry ma za zadanie utrudniać rozprzestrzenianiu się tłuszczu. Przydatna właściwość, prawda?
Warto trochę popieprzyć
Ma podobne działanie do chilli. Różnica polega na tym, że pieprz pomaga także pracę wątroby i usprawnia spalanie tłuszczu. Pasuje do tylu dań i przekąsek, że znajdziesz nie raz powód żeby go użyć i dobrze, i smacznie.
Gorący imbir
Ta przyprawa kojarzy nam się głownie z zimą i ciepłą herbatą. Może być jednak używana na wiele sposobów, np. jako dodatek do lemoniady, czy wody smakowej z lodem. Imbir rozgrzewa, ale i ładnie pachnie, a co dla nas ważne przyśpiesza metabolizm. Używaj go oszczędnie, bo jego smak jest bardzo intensywny, ale często, a zobaczysz efekty odchudzania.
Po tym artykule mam ochotę jeść same przyprawy i chudnąć. J Wiadomo, że odchudzanie to ciężki kawałek chleba, ale wszystko jest możliwe, jeśli tylko bardzo się zmobilizujesz i będziesz też zwracać uwagę na szczegóły, takie jak przyprawy. Trzymam za Ciebie kciuki, tymczasem zapraszam na forum. O przyprawach rozmawiamy tutaj >>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Stokrotka 2016.05.16 12:41
Lubię chili.. ale ile trzeba go zjeść..
gocha2323 2016.05.16 09:53
miętę codziinnie używam do herbatki! na zimę susze listki! ogólnie używam wszystkich tych przypraw za wyjątkiem chilli!
Patrycja Sobolewska 2016.05.16 08:27
bardzo dobrze wiedziec :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.