Opublikowany przez: Kasia P. 2014-09-25 09:18:25
Rozgrzewające, pożywne, pyszne! Leczo z kabaczka i kiełbasy może zagościć także na Twoim stole. Wystarczy kilka minut przygotowań. Przepis jest naprawdę prosty, a smak? Niebywały.
Polecamy każdej mamie, która chce dobrze nakarmić swoją rodzinę i jednocześnie nie ma tego dnia za wiele czasu. Zdradzimy Wam mały sekret. Pst. Leczo z kabaczka i kiełbasy to niezawodny sposób na męża, zwłaszcza w dzień kiedy porysujesz w jego samochodzie lusterko…
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU
Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę . Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane. Mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejnych parę minut . Doprawiamy pieprzem do smaku
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.