Opublikowany przez: jkm 2011-11-25 14:26:52
Domowe pieczywo o wiele łatwiej teraz jest zrobić, wyrobić i upiec niż bywało to kiedyś. Są gotowe mieszanki, wystarczy dodać wody, drożdży i upiec ale może warto zrobić chleb od podstaw i samodzielnie dobrać składniki. Taką propozycję chleba z sokiem pomidorowym dajemy Wam do wypróbowania na sobotę.
Familie trzyma za Was kciuki!
89.79.*.* 2011.11.28 22:45
Bardzo Wam dziękuję ;) Generalnie babciny sposób "na mokry patyczek" może się sprawdzić? Przy wolnej chwili wypróbuje, jak piszesz JKM - i postaram się sprawdzić. Najwyżej, jak nie wyjdzie, to będę miała wskazówkę na przyszłość :) Pozdrawiam. Królik
jkm 2011.11.27 20:28
W większości moich przepisów na chleb domowy, które stosowałam i piekłam w piekarniku to czasy były różne ale temperatura w większości 200 C średni czas to około 60 minut, trzeba przetestować albo spróbować z innymi przepisami podanymi na piekarnik. Powodzenia życzę.
witaminkaa 2011.11.26 21:24
Niestety akurat ten chlebek powstał z przepisu do tego typu urządzeń i nie ma odpowiednika w opisie. Zapraszam do przepisów na Familie na : Chleb domowy "miejski" http://www.familie.pl/przepis/129/Chleb-domowy-miejski , Chleb bez zakwasu http://www.familie.pl/przepis/16/Chleb-bez-zakwasu .
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.