Opublikowany przez: Kasia P. 2016-05-19 11:47:09
Uwielbiam przepisy, które są łatwe, szybkie i jak to się mówi przyjemne. Dodatkowo cała moja rodzina przepada z jajkami, więc gdy przypomniał mi się przepis mojej mamy na kotleciki z jajek dla dzieci, doszłam do wniosku, że muszę spróbować i zrobić je tak, jak to moja mama robiła. Sentymenty jednak zostawiam na boku i proponuję dla Was przepis z moimi dwoma innowacyjnymi dodatkami: koperkiem i słodką papryką. Zdaniem mojej rodzinki takie są lepsze, ale może Ty dodasz czegoś zupełnie innego od siebie? Zapraszam do wspólnego gotowania. Piszcie o Waszych dodatkach w komentarzach pod artykułem.
Kotleciki z jajek dla dzieci:
Składniki:
- 10 jajek ugotowanych,
- 2 jajka surowe,
- 3 łyżki bułki tartej,
- szczypior,
- ½ łyżeczki słodkiej papryki, sól, pieprz do smaku,
- olej do smażenia.
Wykonanie KROK PO KROKU
KROK 1
Ugotuj jajka na twardo.
KROK 2
Pokrój jajka na drobne kawałki. Zmieszaj z przyprawami i szczypiorkiem.
KROK 3
Formuj z wymieszanej masy małe kotleciki i obtaczaj w bułce tartej.
Smaż na patelni, aż się zrumienią.
KROK 4
Smacznego!
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Kasia P. 2016.06.10 15:32
Spróbuję następnym razem :)
Marta Borowska 2016.06.03 21:40
Ja robiłam podobne, ale jajka mieszałam pół na pół z gotowanym kalafiorem. Pyszne :)
Kasia P. 2016.06.02 16:40
Trafna uwaga! :) Szczypiorek super pasuje :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.