Wielkanocne nowości na Twoim stole!
Opublikowany przez:
Redakcja Familie
Redakcja
2016-03-01 10:33:51
Te święta nie tylko mogą być pyszne, lecz także możesz uczynić je wyjątkowymi! Sprawdź nietypowe potrawy jakie w tym roku mamy odwagę serwować naszym rodzinom. Wyboru dokonał cały zespół familie.pl. Czy Ty też jesteś gotowa na wybór?
WYBÓR OLI MAZUREK TAHINI Z GRANATEM
SKŁADNIKI:
- spód tradycyjny upieczony
KREM
- 4 łyżki pasty tahini
- 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 250 g mascarpone
PASTA
- 3 łyżki pasty tahini
- 3 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 3 łyżki soku z cytryny
- mała szczypta soli
DEKORACJA:
- mielony cynamon
- płatki migdałów
- 1/2 owocu granatu
Zdjęcie: Pixabay.com
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU:
- Przygotować i upiec spód według wybranej metody, dobrze ostudzić przed wyłożeniem kremu.
- Do miski włożyć pastę tahini, miód i mascarpone, zmiksować przez około 10-15 sekund. Rozsmarować na spodzie.
- Wymieszać składniki i polać fantazyjnie po kremie.
- Posypać miejscami mielonym cynamonem, płatkami migdałów i granatem.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora