Blaszka 20x20 cm:
* 1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta
* 120 g olej kokosowego nierafinowanego
* 50 g cukru kokosowego
* 50 g mąki kokosowej
* 3 jajka
* 1/3 szklanki kakao
* szczypta soli
Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski.
Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.
Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem Łowicz, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj- najlepiej rózgą, aż składniki się połączą.
Ciasto wylej na blaszkę o wymiarach 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni.
Piecz około 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka.
Po wystygnięciu wierzch posmaruj Czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.
Smacznego!