Zrazy zawijane z jajkiem
Składniki
3 cienkie sznycle (z piersi kurczaka)
3 jajka na twardo
3 plastry szynki
cebula
3 łyżki keczupu
kilka cebulek
po 25 dag marchewki i groszku (może być mrożony)
bulion
sól, pieprz, oregano, tymianek, liść laurowy.
Sposób przyrządzenia
W osolonej wodzie krótko obgotować pokrojone marchewki, groszek i cebulki osobno.
Mięso delikatnie rozbić, posolić i popieprzyć.
Każde jajko owinąć plastrem szynki, następnie sznyclem i związać nitką.
Naczynie do pieczenia natłuścić, ułożyć pokrojoną
cebulę, wlać keczup i układać zrazy. Polać kilkoma łyżkami bulionu, posypać oregano, dodaćliść laurowy, tymianek.
Piec 30 min w temp. 200 stopni, często podlewając.
Usunąć nitki, ułożyć zrazy na warzywach. Polać sosem z pieczenia.