brukselka- jak i z czym ją jeść?? uwielbiam brukselke. szczegolnie w zupie. ale chce jakos inaczej ją zrobic ale nie wiem jak. a Wy z czym i jak ją jecie???,brukselka- jak i z czym ją jeść?? Ja robię tak:Gotuję brukselkę,na patelnie lub do garnka ( zależy...
Jest wiele metod żywienia spośród których możesz wybierać, ale dieta zgodna z grupą krwi jest z pewnością jedną z najbardziej bezpiecznych i powszechnych. Jej zwolennicy zwracają uwagę na fakt, że dieta ta jest bardzo urozmaicona i mniej restrykcyjna w...
brukselka Nie będę ukrywać nie lubię. Ale przykładem świecić trzeba - macie jakiś sposób na brukselkę by była bardziej zjadliwa?naiwna wiara że uczciwość coś znaczy,brukselka Dla mnie jest zjadliwa w każdej postaci, więc raczej Ci nie pomogę ! Uwielbiam brukselkę
Obiad na piątek W katolickich domach w piątki zachowuje się post, czyli wstrzemięźliwość od potraw mięsnych. Wtedy pojawia się problem czym w takim razie zastąpić mięso, które zwykle jest podstawowym składnikiem domowych obiadów. Jednak istnieje bardzo duży wybór potraw bezmięsnych (i nie...
brukselka- jak i z czym ją jeść?? Ja lubię Ale jak dawno jej nie jadłam.. Chyba jeszcze nie widać w sprzedaży?
Właśnie dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży i zastanawiasz się jak zadbać o prawidłowy rozwój maleństwa? Chyba każda kobieta w takiej chwili zastanawia się czy właściwie o siebie dba, czy jej dieta jest zdrowa, a tryb życia prawidłowy? Zaczynasz bardziej zwracać uwagę na to co jesz, jakich kosmetyków...
W czasie ciąży zwiększa się zapotrzebowanie kobiety na witaminy i minerały. Najlepiej, gdy twoja dieta będzie zawierała takie składniki, które są najbogatsze w odpowiednie...
Mamy to oszustki! Tak… Taka jest prawda. Zawsze przemycimy coś zdrowego do potrawy z lekka oszukując malucha, który nie lubi brukselki, brokułów, selera,...
Czy lubimy brukselkę ? Czemu prawie nikt nie lubi brukselki? Eksperci sądzą, że po prostu nie umiemy jej ugotować
Wysoki poziom cholesterolu, szczególnie "złego" LDL (lipoproteiny niskiej gęstości), jest głównym czynnikiem ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, takich jak miażdżyca, zawał serca czy udar mózgu. To, że nadmiar cholesterolu w osoczu krwi może prowadzić do budowania się płytek miażdżycowych...
Jak wzmocnić odporność dziecka? Zarówno latem, jak i w okresie jesienno-zimowym Twoja pociecha narażona jest na rozwój groźnych infekcji bakteryjnych i wirusowych. Do najczęstszych objawów zarażenia należą m.in. ból gardła, kaszel oraz...
Jakie są przyczyny wzdęć? Najczęściej są konsekwencją szeroko pojętego stylu życia i podejmowanych wyborów żywieniowych. Czynniki, które należy tu wymienić to: stres, napięcie emocjonalne, rodzaj wykonywanej pracy, dieta oraz używki. Natomiast w mniejszym stopniu mogą mieć...
Idealne sałatki na grilla z sezonowych warzyw i owoców Niezbędnym elementem każdego grilla są różnego rodzaju sałatki, które urozmaicają posiłek na świeżym powietrzu. Wiosną i latem jak najczęściej należy sięgać po sezonowe warzywa i owoce, będące źródłem witamin oraz innych...
W takim okresie warto skupić się przede wszystkim na prawidłowym działaniu układu odpornościowego, dzięki temu będziemy mniej podatni na infekcje, objawy choroby będą mniej uciążliwe a co najważniejsze skrócimy czas jej trwania. Najlepszym wsparciem dla układu immunologicznego jest odpowiednio zbilansowana...
Żelazo jest niezbędnym składnikiem mineralnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Bierze ono udział między innymi w transporcie i magazynowaniu tlenu w tkankach oraz mielinizacji komórek nerwowych. Oprócz tego stymuluje układ odpornościowy, uczestniczy w syntezie DNA, wpływa na proces oczyszczania...
Jeśli planujesz ciążę lub jesteś w początkowej jej fazie – koniecznie zacznij brać kwas foliowy – min 0,4 mg dziennie. Ciężko jest zapewnić sobie wchłanialność z pożywienia tej witaminy na tak wysokim poziomie, dlatego dobrze sprawdzi się kwas foliowy w tabletkach – do kupienia bez...
Dieta FODMAP pojawia się coraz częściej w pytaniach na forach internetowych dotyczących zdrowego stylu życia. Najczęściej informacji szukamy w sieci, czasem w książkach. Natrafiamy tam na niezliczoną ilość nowych diet i komentarzy. Łatwo można się w nich pogubić. Szczególnie, że ich nazwy potrafią...
Białko, czyli dlaczego warto jeść mięso? Odchudzanie to dosyć prosty - z punktu widzenia biochemii - proces. Polega on na wygenerowaniu ujemnego bilansu energetycznego organizmu, a w konsekwencji - na spaleniu nadmiaru tłuszczu. Mitem jest stwierdzenie, że spalanie tkanki tłuszczowej...
Zamknięci w domach, w izolacji społecznej, mamy prawo czuć się nieco gorzej. Ważne jednak, aby chwilowe spadki nastroju nie przerodziły się w stan długotrwałego obniżenia nastroju, który może wpłynąć negatywnie na nasz komfort życia. Jak więc sobie pomóc? Jaka dieta w pandemii może...
Czym jest zapiekanka? Wielu zapewne pamięta również zapiekankę w nieco innej formie, a mianowicie jako jednogarnkowe danie będące mieszaniną wielu składników (m.in. makaronów, mięsa, warzyw, serów oraz sosów) przygotowywanych...