Nierzadko stosowane w naszym pożywieniu ‘’E” to także barwniki, aromaty i regulatory kwasowości – w każdym razie produkty sztuczne, uzyskiwane w laboratoriach. Ich zastosowanie w produktach jest pod nadzorem, dlatego mogą pojawiać się na półkach w naszych sklepach. Jednak...
Co to jest cellulit? Jest to nieprawidłowy rozrost tkanki tłuszczowej powstający na skutek zaburzeń w przepływie krwi i limfy. Coraz częściej mówi się o nim jak o jednostce chorobowej....
„Mam na imię Ania i od ponad miesiąca jestem szczęśliwą mamusia. (…) Moja Oleńka zjada dziennie ok. 700 ml pokarmu, a ja odciągam go sobie prawie 2 litry dziennie. Jak łatwo się domyślić - resztę wylewam - a szkoda, bo przecież...
Woda jest składnikiem pokarmowym, którego nasze ciało potrzebuje najbardziej. Około 60-70% procent ciała...
Familie.pl - Czym są rozstępy i jak je rozpoznać? Ewa Kulikowska - Rozstępy są to czerwone, czerwono-niebieskie, różowe lub białe wrzecionowate...
Wegetarianizm wywodzi się z Indii ale również jednocześnie rozwijał się na terenie Morza Śródziemnego. Wyróżniamy kilka...