Zrezygnujmy z dużych ilości tłuszczu używanego do smażenia oraz dodawajmy dużo warzyw do potraw. Przygotowywane w ten sposób potrawy będą przede wszystkim miały mniej kalorii a dzięki warzywom staną lekkostrawne i zdrowe. A oto proste triki na dietetyczne przepisy jakie powinnaś zastosować...
Sezon ślubny 2012 trwa już w najlepsze, a wraz z nim wielu gości weselnych poszukuje niebanalnego i użytecznego podarunku z klasą, który wywoła zachwyt obdarowanych i będzie przez długie lata przypominał ten najważniejszy dzień w...
Poznawanie nowych smaków przez niemowlaka to dla niego bardzo ciekawe doświadczenie. Dziecko rozwija swoje zainteresowania kulinarne oraz rozszerza wiedzę na temat różnych potraw. Nowe smaki to nowe doznania, których maluch jest bardzo ciekawy. Pozwól mu więc odkrywać...
Śniadanie wielkanocne wyczekiwane przez cały okres postu, może zaskoczyć doskonałym smakiem, a także swoim efektownym wyglądem. Prezentujemy...
O ważnej roli mleka dla rozwoju dziecka i mocnych kości, mogliśmy usłyszeć na konferencji prasowej, która odbyła się w ramach programu "Mamy kota na punkcie mleka" w Warszawie. W panelu dyskusyjnym...
Myślisz, że to żart? Proponuję do sprawy podejść poważnie, tak jak poważnie trzeba podejść do odchudzania, żeby osiągać jakiekolwiek rezultaty. Przetestowałam to na własnej skórze. Trzeba wiedzieć co dodawać do potraw i chyba każdy przyklaśnie mojemu stwierdzeniu: Broń...
Słowo "wigilia" pochodzi z jezyka łacińskiego i oznacza czuwanie. Jest to czas oczekiwania na właściwe wydarzenie jakim jest Boże Narodzenie. Przez cały dzień obowiązuje post
W Polsce Wigilię obchodzimy od XVIII wieku. Przez kolejne lata jej forma ewaluowała. Wzbogacana była o kolejne potrawy. Tradycja nakazuje, aby było ich dwanaście, na pamiątkę dwunastu Apostołów.
Wykorzystujmy smaki lata, najadajmy się za wszystkie czasy, zwłaszcza soczystych, pachnących i tryskających sokami na wszystkie strony owocami. Nic nie jest w stanie zastąpić smaku świeżego owocu. Owszem, przetwory z owoców dają nam mnóstwo smaku, szczególnie zimą, gdy...
Odkąd pamiętam, mieszkając jeszcze w moim domu rodzinnym, kolacja wigilijna zawsze spożywana była u rodziców...
Odkąd pamiętam, mieszkając jeszcze w moim domu rodzinnym, kolacja wigilijna zawsze spożywana była u rodziców mojej mamy. Babcia zawsze dbała aby jej dzieci, wraz ze swoimi rodzinami, spędzały ten ważny wieczór razem, całą kilku pokoleniową rodzina....
Niestety, najmłodsi bywają wrażliwi na takie zmiany i nierzadko reagują silnymi dolegliwościami ze strony przewodu pokarmowego. Wynika to z naturalnej niedojrzałości układu pokarmowego u dzieci. Do najbardziej powszechnych przypadłości pokarmowych, które mogą wystąpić u maluchów...
Na początku 2019 roku pojawił się raport NFZ „Cukier, otyłość – konsekwencje”. Wynika z niego, że w Polsce w latach 2008-2017 gwałtownie wzrosła ilość spożywanego cukru, a co za tym idzie, osób borykających się z wynikającymi z tego problemów.
Porcja smażonego karpia w panierce to 410 kcal, talerz zupy grzybowej – 140 kcal, a 100 gram...
Makaron smakuje wszystkim, niezależnie od wieku, i można go połączyć z praktycznie każdym dodatkiem. To sprawia, że możemy go jeść na okrągło, cały rok, niezależnie od pogody za oknem i to w wielu wersjach – my proponujemy na zimno i na ciepło! Gwarantujemy, że za każdym razem będzie smakował tak...
Słońce, ciepły piasek,...
Latem powinniśmy wybierać potrawy lekkostrawne, zawierające dużo warzyw i owoców, które o tej porze roku są ogólnodostępne. Zbyt ciężkie dania, szczególnie te smażone, zawierające duże ilości tłuszczu, mięsa i soli mogą przeciążać organizm oraz powodować wzrost temperatury...
Duża w tym zasługa Łodzi. Cóż, łodzianie po prostu kochają pizzę i mimo rosnącej popularności burgerów, kebab czy ramen, jej pozycja potrawy numer 1 w mieście jest całkowicie niezagrożona. W
Życiodajna woda z nutką owoców Statystyczny dorosły...