Już teraz wiem,że bedąc małą dziewczynka marzenia o Ślubie nie były zwykłymi marzeniami.
Skóra podrażniona ciężkim materiałem staje się gruba i rogowacieje. Powoduje to także szybkie uciekanie wody ze skóry przez co naskórek robi się nieprzyjemnie szorstki i przypomina tarkę. Aby nie podrażniać skóry nie nakładajmy na gołe ciało grubych...
Objawem braku jodu w naszym organiżmie może być: niezrozumiały brak energii życiowej,- zaburzenia pamięci,- osłabienie sprawnosci intelektualnej,- depresje,- dreszcze,- bule stawów,- uposledzenie słuchu,- wypadanie wlosów,- podatność na przeziebienia i infekcje dróg oddechowych,- objawy przyspieszonego...
Zatoki, to jedna z tych części naszego ciała, która potrafi dać się we znaki, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Zatkany nos i zatoki mogą znacznie obniżać nasze sampoczucie i powodować dyskomfort. Mamy dla Was kilka sprawdzonych domowych sposobów na zatoki które pomogą poczuć się lepiej. Domowe...
Ciemnofioletowy o lśniącej skórce bakłażan przywędrował do nas z Indii. Bakłażan, inaczej zwany oberżyną, nie jest szczególnie aromatycznym owocem (dokładnie tak, bakłażan to nie warzywo!), dlatego możemy go łączyć z innymi warzywami. Kiedy można wprowadzać bakłażana do diety dziecka? Według...
Chłodnik jest potrawą, która doskonale sprawdzi się w letnie dni. Nie obciąża żołądka i jest prawdziwą bombą witaminową oraz probiotyczną. Jak zrobić klasyczny chłodnik, który będzie pyszny i sycący? Mamy przepis babci! Jak zrobić domowy chłodnik na lato? Chłodnik...
Domowy majonez zdecydowanie wzbogaci smak potrawy. Sprawdzi się zwłaszcza w przypadku tych serwowanych na zimno – czyli kanapek, sałatek, czy dipów. Zrobiony w domu nie będzie zawierał szkodliwych dodatków, barwników i konserwantów. Jak zrobić domowy majonez, który będzie puszysty i lekki? Mamy naprawdę...
Masło orzechowe to smakowity dodatek do kanapek, sałatek, zup, a nawet smoothie. Zrobienie masła orzechowego w domu nie zajmie nam wiele czasu, a przepis na nie jest wyjatkowo prosty. Domowy przepis na masło orzechowe pozwoli Ci uniknąć sztucznych dodatków, cukru i konserwantów. Jak...
Rumień zakaźny to choroba, którą najczęściej zakażają się dzieci. Zdarzają się jednak przypadki zachorowań wśród osób dorosłych. Jakie są objawy rumienia zakaźnego u dziecka? Rumień zakaźny: jak można się zarazić i jak się objawia? Do rozwinięcia się rumienia...
Potas i jego najważniejsze funkcje Potas jest dla roślin niezwykle ważnym składnikiem pokarmowym. Bierze udział w wielu zachodzących w nich procesach. Przede wszystkim odpowiada za gospodarkę wodną, czyli za efektywne pobieranie wody z gleby i utrzymanie jej w komórkach liści. Co więcej,...
§1 Wstęp Niniejszy regulamin (zwany dalej: „Regulaminem”) określa zacasady przeprowadzenia testowania (zwanego dalej "konkursem") “QUIZ z nagrodami: Spokojny sen mamy...
Jak uratować czerniejącą biżuterię? Piękna i zadbana biżuteria niewątpliwie sprawi, że czujemy się pewniejsi siebie. Jednak sytuacja zmienia się, gdy biżuteria staje się przebarwiona i pojawiają się na niej inne zanieczyszczenia. Na szczęście są sposoby, by biżuteria wróciła do swojego pierwotnego...
1. Risotto z kurczakiem i warzywami Risotto z kurczakiem i warzywami to pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Danie to wyróżnia się aksamitnym smakiem,...
Zatkany nos to dolegliwość, która może być nie tylko uciążliwa, ale także utrudniająca codzienne funkcjonowanie. Niezależnie od przyczyny zatkania nosa, takiej jak przeziębienie, alergie, infekcje górnych dróg oddechowych lub zmiany pogodowe, istnieje wiele naturalnych sposobów na jej złagodzenie....
Ten tradycyjny polski wyrób ma wielu zwolenników. Grillowana, pieczona czy na zimno – kaszanka jest pożywna i chętnie jedzona w polskich domach. Jednak wiele kobiet zastanawia się, czy kaszanka w ciąży to dobry wybór? Wyjaśniamy, czy można ją jeść. Kaszanka w ciąży: jedz uważnie Tradycyjnie...
Pączki jemy chętnie przez cały rok. Szczególną popularnością cieszą się jednak na zakończenie karnawału, w tłusty czwartek. Wtedy też podobno nie tuczą i nie szkodzą. Dlatego warto poznać przepis na domowe pączki, które zawsze wyjdą! Przepis na pączki: proste i domowe Pączki,...
W folii dość często opiekamy warzywa, mięso, czy ryby. Niestety, badania wskazują, że część aluminium może się przedostawać do tak przygotowanej żywności, a to może szkodzić Twojemu zdrowiu. Zbyt wysoki poziom aluminium może szkodzić Aluminium, które ma kontakt z żywnością, znajduje...
Buraczki na zimę do słoików – dlaczego są takie dobre? Znakomite buraczki na zimę to nie tylko mnóstwo smaku i wyrazistego aromatu. To przede wszystkim cała masa właściwości prozdrowotnych, o których nie można zapomnieć. Buraki znane są głównie jako dobre źródło żelaza, jednak...
Zacznijmy od podstaw - apteczka. Odpowiednio wyposażona apteczka przyda nam się niezależnie od miejsca, w które zabierzemy dziecko podczas wakacji. Oczywiście powinna ona zawierać podstawowe rzeczy, które pozwolą na interwencję w nagłej sytuacji lub po prostu pomogą zapanować...
autor Olga Vitoš Opuchlizna w ciąży najczęściej nie jest powodem do obaw, a raczej do zmiany niektórych nawyków. Skąd się bierze opuchlizna w ciąży? Najczęściej opuchlizna pod koniec ciąży spowodowana jest zatrzymaniem...