Składniki: 25 dag mąki, 25 dag cukru pudru, 8 dag masła, 2 jaja, 8 dag rodzynków, 25 ml likieru, cynamon i goździki do smaku, lukier.
Składniki: 220 g mąki, 60 g cukru,60 g masła lub margaryny 6 łyżek jogurtu naturalnego, 1 jajko i 1 łyżka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę i proszek do...
Składniki: 4 jaja, 4 łyżki cukru, 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 dag orzechów łuskanych, tłuszcz i tarta bułka do formy
Trójglicerydy są to organiczne związki chemiczne należące do lipidów (tłuszczów prostych). Są to estry gliceryny (glicerolu) i trzech kwasów tłuszczowych. Wraz z wolnymi kwasami tłuszczowymi są jednym z głównych materiałów energetycznych zużywanym...
Małe dzieci, u których występuje alergia pokarmowa, zwłaszcza te, które źle reagowali na różne produkty spożywcze, są bardziej narażone na rozwój nadwrażliwości...