Suplementy BOBICA to produkty PREMIUM, które składają się w 100% z warzyw i owoców dojrzewających w chorwackim słońcu, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Są bezpieczne dla kobiet w ciąży i dzieci. Dlatego poprosiliśmy rodziców - użytkowników Familie.pl, o...
Żelazo w organizmie wpływa na zdolność wiązania się hemoglobiny z tlenem, dzięki czemu tkanki mogą oddychać i prawidłowo funkcjonować, dlatego tak ważna jest dieta bogata w żelazo. Największą zawartość żelaza w organizmie wykazuje oczywiście hemoglobina, ale znajdziemy je również...
Do tego jako Polacy mamy tendencję do przesadzania ze środkami przeciwbólowymi jak i niesprawdzonymi suplementami diety co również nie pozostaje bez wpływu na wątrobę. Na szczęście jest coś czym możesz się wspomóc. Wątroba: wielki filtr toksyn Wątroba to jeden z największych...
Jaja są jednym z niezbędnych składników odżywczych w naszej diecie. Zawierają wiele potrzebnych witamin, m.in. A, B12, D ,E i K, kwas foliowy, fosfor, żelazo, wapń, potas, magnez, selen, kwasy omega 3. Jaja są także źródłem dobrze przyswajanego białka. Spożywamy je w różnej...
Karp to taka ryba, której zgodnie z polską tradycją na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Najpopularniejszy jest karp królewski o małej ilości łusek. Przygotowujemy go na święta na różne sposoby: przyrządzamy go w galarecie, po żydowsku, warszawsku, w ciemnym sosie...
Zdj. (Jak przygotować się do ciąży?ODPOWIEDNIA DIETA@pixabay.com)
Definicja ADHD we współczesnym rozumieniu jest dość nowa (DSM-IV-TR American Psychiatric Association 2000), jednak opisy dzieci nadpobudliwych, impulsywnych, z problemami z koncentracją, pojawiają...
Czy wiesz, że sposób i tempo w jakim stawiasz kroki nie są przypadkowe? Mogą one być wyraźnym wskaźnikiem Twoich skłonności zdrowotnych, stanu kondycji, a nawet poważnych chorób - takich jak cukrzyca, artretyzm, Alzheimer lub...
Cukier trzcinowy, obok zwykłego białego cukru jest jedną z najpopularniejszych odmian cukrów spożywczych. Jego głównym składnikiem jest sacharoza. Nierafinowany cukier trzcinowy otrzymuje się z trzciny cukrowej - byliny pochodzącej z Nowej Gwinei, obecnie uprawianej w strefie tropikalnej....
Historia czekolady sięga 2,5 tysiąca lat. Czekolada uzyskiwana z nasion kakaowca, uprawiana była przez plemię Olmeków zamieszkujących Amerykę Środkową. W późniejszych czasach wiedza o uprawianiu kakaowców przekazana została Majom. Już wtedy znane były lecznicze właściwości czekolady. Wykorzystywano...
Nierzadko stosowane w naszym pożywieniu ‘’E” to także barwniki, aromaty i regulatory kwasowości – w każdym razie produkty sztuczne, uzyskiwane w laboratoriach. Ich zastosowanie w produktach jest pod nadzorem, dlatego mogą pojawiać się na półkach w naszych sklepach. Jednak...