30 czerwca 2011 10:57 | ID: 574516
Upiekłam dzisiaj takie szybkie herbatniki.
Opakowanie serka klinek ( z Biedronki)
Kostka masła Łowickiego ( z Biedronki)
Mąki Lubella tortowej( na mące nie oszczędzam - biedronkowa nie jest najlepsza do wypieków - tyle sypałam ile się wgniotło aby ciasto było dość miękkie i elastyczne. Wycięłąm foremkami do pierniczków. ( kwatki). Posypałam brązowy z mieszanym z waniliowym cukrem . I mam już gotowych 60 herbatniczków. A jakich pysznych!!!!!
bardzo ciekawy i prosty przepis Wandziu . Zapisałam go już w swoim notatniku , na pewno wypróbuję , dzięki ...
11 lipca 2011 18:44 | ID: 585007
A dzisiaj zrobiłam sobie aromatyzowaną oliwę z oliwek . Taką do letnich sałatek. Do oliwy z oliwek z "Biedronki" dodałam na litr oliwy 2 duże ząbki czosnku, gałązkę tymianku, dwa listki bazylii, kilka listków oregano i mięty. Butelkę zamknęłam i niech sobie kilka dni postoi. A nawet dłużej też może . Do wyczerpania. Jest cudownie pachnąca. I za 9,99 polskich złotych.
Wypróbujcie. Smacznego!!!!
11 lipca 2011 19:29 | ID: 585053
Pesto z bazyli.
Składniki> BAZYLIA 2 szklanki< OLIWA 1/2 szklanki> CZOSNEK 2-3 ząbki>PARMEZAN 1/2 szklanki>
Włóż do blendera bazylię, czosnek. Zmiksuj. Dodaj oliwę, a potem ser i pieprz. Przechowuj w lodówce w zamkniętym słoiku.
Ja zamiast parmezanu wkładam zwykły ser.
11 lipca 2011 20:37 | ID: 585123
Pesto z bazyli.
Składniki> BAZYLIA 2 szklanki< OLIWA 1/2 szklanki> CZOSNEK 2-3 ząbki>PARMEZAN 1/2 szklanki>
Włóż do blendera bazylię, czosnek. Zmiksuj. Dodaj oliwę, a potem ser i pieprz. Przechowuj w lodówce w zamkniętym słoiku.
Ja zamiast parmezanu wkładam zwykły ser.
Nie wiem czy zapomniałaś czy taki masz przepis .Ale trzeba jeszcze dodać orzeszki piniowe. Ale ja dodaję orzechy, migdały albo po prostu słonecznik ( najlepiej lekko podprażony.)
11 lipca 2011 20:41 | ID: 585124
Pesto z bazyli.
Składniki> BAZYLIA 2 szklanki< OLIWA 1/2 szklanki> CZOSNEK 2-3 ząbki>PARMEZAN 1/2 szklanki>
Włóż do blendera bazylię, czosnek. Zmiksuj. Dodaj oliwę, a potem ser i pieprz. Przechowuj w lodówce w zamkniętym słoiku.
Ja zamiast parmezanu wkładam zwykły ser.
Nie wiem czy zapomniałaś czy taki masz przepis .Ale trzeba jeszcze dodać orzeszki piniowe. Ale ja dodaję orzechy, migdały albo po prostu słonecznik ( najlepiej lekko podprażony.)
Czasami dodaję, ale zazwyczaj orzechy włoskie. Muszę spróbować słonecznik. Dziękuję za podpowiedź.
13 lipca 2011 23:49 | ID: 587431
Dzień dobry!
Przedstawiam się niniejszym :)
14 lipca 2011 07:58 | ID: 587547
Dzień dobry!
Przedstawiam się niniejszym :)
Witaj w naszym gronie ....
15 lipca 2011 00:41 | ID: 588788
mam fajny przepis ,ale zaniecham bo niewiem jak napisac
3kisle czy kisiele
9 marca 2018 08:36 | ID: 1415167
Przed świętami reaktywuję wątek. I zapraszam na zajęcia.
9 marca 2018 13:19 | ID: 1415191
Super wątek Już jest co czytać
9 marca 2018 13:20 | ID: 1415192
O to jest ważne
9 marca 2018 14:53 | ID: 1415199
To ja będę jako gość niezależnie od humoru
9 marca 2018 17:35 | ID: 1415214
Usiądę i posłucham
10 marca 2018 06:13 | ID: 1415243
Na pewno będę tu zaglądać .
10 marca 2018 08:23 | ID: 1415248
10 marca 2018 08:28 | ID: 1415249
Nie wiem dlaczego nie mogłam wstawić tekstu do zdjęcia. A potrawa warta uwagi, bo podobno proste jest najsmaczniejsze. A są to smazone ziemniaki z przyprawami i jajkiem.
10 marca 2018 10:06 | ID: 1415264
Nie wiem dlaczego nie mogłam wstawić tekstu do zdjęcia. A potrawa warta uwagi, bo podobno proste jest najsmaczniejsze. A są to smazone ziemniaki z przyprawami i jajkiem.
Ja takie ziemniaczki robię pieczone w piekarniku. W rynience obok piecze się mięsko i mam cały obiad razem dorabiam tylko surówkę.
10 marca 2018 14:22 | ID: 1415275
Nie wiem dlaczego nie mogłam wstawić tekstu do zdjęcia. A potrawa warta uwagi, bo podobno proste jest najsmaczniejsze. A są to smazone ziemniaki z przyprawami i jajkiem.
Często robię takie danie. Czasem jak zostaną mi gotowane zimniaki z poprzedniego dnia albo piekę surowe, plasterki. Szybkie i pożywne danie. A dziś miałam zupę klopsową, bo przyjechał Mateusz i specjalnie dla niego.
10 marca 2018 16:05 | ID: 1415276
Przed świętami reaktywuję wątek. I zapraszam na zajęcia.
Ooo - dla mnie takie zajęcia by się przydały bo za bardzo nie przepadam za... kucharzeniem...
13 marca 2018 14:57 | ID: 1415469
Ja na święta planuję bajaderki alias "kartofelki" Wiem, że to raczej na gwiazdkę ale herbatniki leżą od grudnia a ja nie mogłam jedną ręką robić kulek. Będą na Wielkanoc. A co jeszcze to nie myślałam.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.