-
101
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-25 00:29:17
25 kwietnia 2010 00:29 | ID: 198541
Kasiella... zamawiam na swoje urodzinki taki.... tort ...
rewelka.... mama na pewno będzie nim zachwycona....
-
102
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-25 00:30:39
25 kwietnia 2010 00:30 | ID: 198542
AlusiaSz napisał 2010-04-23 22:46:56jkm napisał 2010-04-23 22:45:41a ja na jutro robię lasagne moje własne takie strasznie smakusiaste i może ciasto bananowe
Nigdy nie robiłam lasagne, a zawsze chciałam ją zrobić.
... i ja również....
-
103
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-04-25 08:46:09
25 kwietnia 2010 08:46 | ID: 198587
ja ten torcik zrobię mężowi na imieniny ...
-
104
Kasiella
Zarejestrowany: 17-01-2010 19:30 .
Posty: 3823
2010-04-25 09:39:01
25 kwietnia 2010 09:39 | ID: 198621
Odpowiedź na #101
oliwka napisał 2010-04-25 00:29:17Kasiella... zamawiam na swoje urodzinki taki.... tort ...
rewelka.... mama na pewno będzie nim zachwycona....
Nie Ma sprawy zamówienie przyjęte
-
105
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-04-25 13:19:36
25 kwietnia 2010 13:19 | ID: 198700
Kasiella napisał 2010-04-25 09:39:01Odpowiedź na #101
oliwka napisał 2010-04-25 00:29:17Kasiella... zamawiam na swoje urodzinki taki.... tort ...
rewelka.... mama na pewno będzie nim zachwycona....
Nie Ma sprawy zamówienie przyjęte
Hehehe... dzięki....
-
106
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-04-25 21:58:19
25 kwietnia 2010 21:58 | ID: 198963
torcik rzeczywiście uroczy:)
-
107
usunięty użytkownik
2010-05-03 14:05:36
3 maja 2010 14:05 | ID: 203299
Dzisiaj zrobiłam mizerię. Myślałam, że wszyscy tak robią. I kiedyś okazało się , że nie. Ciekawa jestem jak tę prostą surówkę Wy przyrządzacie?
-
108
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-05-03 14:53:45
3 maja 2010 14:53 | ID: 203341
Ja do mizerii zamiast śmietany dodaję jogurt i odrobinę majonezu . Zamiast soli i pieprzu sypę sos knora / paprykowo ziołowy / . Przed doprawieniem jogurtem i majonezem odlewam wodę z ogórków .
-
109
usunięty użytkownik
2010-05-03 15:10:06
3 maja 2010 15:10 | ID: 203348
Ja mam ogórki w plasterkach, cebulę w kostkę pokrojoną. Do tego jogurt naturalny, sól, pieprz i cukier.
-
110
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-05-04 00:07:25
4 maja 2010 00:07 | ID: 203533
Ogórkowa mizeria, którą uwielbia moja wnusia to ogórki pokrojone w półtalarki, śmietana, pieprz i sół do smaku... wczorakj u syna zjadła jej aż cała małą salaterkę... hehehe...
-
111
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-05-04 10:43:47
4 maja 2010 10:43 | ID: 203727
w sumie to za mizeria nie przepadam, odbija mi się górkami.
Ale wiem, jak sie robi u nas.
Ogórki solimy i leża sobie,az sok pusci. Potem dodajemy śmietane i chyba odrobinke cukru.
-
112
usunięty użytkownik
2010-05-04 10:48:07
4 maja 2010 10:48 | ID: 203733
dziecinka napisał 2010-05-04 10:43:47w sumie to za mizeria nie przepadam, odbija mi się górkami.
Ale wiem, jak sie robi u nas.
Ogórki solimy i leża sobie,az sok pusci. Potem dodajemy śmietane i chyba odrobinke cukru.
O widzisz, a u nas soli się śmietanę, lub jogurt (który dodaje się przed samym podaniem), żeby właśnie sok nie puścił.
-
113
etka
Zarejestrowany: 15-01-2010 08:37 .
Posty: 2849
2010-05-04 10:58:34
4 maja 2010 10:58 | ID: 203743
U nas mizerię się soli i doprawia pieprzem, ale jeżdżąc po Polsce i jadając w różnych restauracjach, zauważyłam, że podaje się ją też na słodko. Wczoraj jadłam obiad w Żyrardowie i wszystkie trzy sórówki były zrobione na słodko
. A w zeszłym roku nad morzem spotkałam się też z kapustą kiszoną doprawioną cukrem
-
114
usunięty użytkownik
2010-05-04 11:01:14
4 maja 2010 11:01 | ID: 203745
etka napisał 2010-05-04 10:58:34U nas mizerię się soli i doprawia pieprzem, ale jeżdżąc po Polsce i jadając w różnych restauracjach, zauważyłam, że podaje się ją też na słodko. Wczoraj jadłam obiad w Żyrardowie i wszystkie trzy sórówki były zrobione na słodko
. A w zeszłym roku nad morzem spotkałam się też z kapustą kiszoną doprawioną cukrem
Zawsze do kiszonej kapusty dodaję cukier. Ale nie robię z tego deseru. Do mizerii również dodaję cukier i do marchewki również. Jednak nigdy nie wyszły mi słodkie surówki.
-
115
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-05-04 11:02:08
4 maja 2010 11:02 | ID: 203746
AlusiaSz napisał 2010-05-04 10:48:07dziecinka napisał 2010-05-04 10:43:47w sumie to za mizeria nie przepadam, odbija mi się górkami.
Ale wiem, jak sie robi u nas.
Ogórki solimy i leża sobie,az sok pusci. Potem dodajemy śmietane i chyba odrobinke cukru.
O widzisz, a u nas soli się śmietanę, lub jogurt (który dodaje się przed samym podaniem),
żeby właśnie sok nie puścił. ... my też tak robimy by sok nie puściły.... a z cukrem jeszcze nigdy nie jadałam i nie robiłam...
-
116
dziecinka
Zarejestrowany: 07-05-2008 11:21 .
Posty: 26147
2010-05-04 11:08:05
4 maja 2010 11:08 | ID: 203754
AlusiaSz napisał 2010-05-04 11:01:14etka napisał 2010-05-04 10:58:34U nas mizerię się soli i doprawia pieprzem, ale jeżdżąc po Polsce i jadając w różnych restauracjach, zauważyłam, że podaje się ją też na słodko. Wczoraj jadłam obiad w Żyrardowie i wszystkie trzy sórówki były zrobione na słodko
. A w zeszłym roku nad morzem spotkałam się też z kapustą kiszoną doprawioną cukrem
Zawsze do kiszonej kapusty dodaję cukier. Ale nie robię z tego deseru. Do mizerii również dodaję cukier i do marchewki również. Jednak nigdy nie wyszły mi słodkie surówki.
równiez te surówki słodzę.
No kilka razy moze wyszly zbyt slodko...lubie słodkosc
-
117
usunięty użytkownik
2010-05-05 15:03:54
5 maja 2010 15:03 | ID: 204596
Kolejny temat: Babka ziemiaczana. Piekłam dzisiaj , bo mam świeże mięsko. Jak robicie i jak nazywacie tę potrawę, bo też różnie ją nazywają.
-
118
usunięty użytkownik
2010-05-05 15:06:02
5 maja 2010 15:06 | ID: 204600
Tarte ziemniaki, przyprawy, mleko, kiełbasa. To wszystko.
-
119
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-05-05 15:11:59
5 maja 2010 15:11 | ID: 204604
AlusiaSz napisał 2010-05-05 15:06:02Tarte ziemniaki, przyprawy, mleko, kiełbasa. To wszystko.
ja podobnie , do tego jeszcze boczek wędzony pokrojonu w kosteczkę przesmażony z cebulką
-
120
usunięty użytkownik
2010-05-05 15:13:16
5 maja 2010 15:13 | ID: 204605
Alina63 napisał 2010-05-05 15:11:59AlusiaSz napisał 2010-05-05 15:06:02Tarte ziemniaki, przyprawy, mleko, kiełbasa. To wszystko.
ja podobnie , do tego jeszcze boczek wędzony pokrojonu w kosteczkę przesmażony z cebulką
To też dodaję jak nie mam lenia